MÉS DE 30 ANYS D'EXPERIÈNCIA
EN URBANISME I ARQUITECTURA

No descobrim res de nou en l’afirmar que, en un món canviant i per a qualsevol professional, la formació i l’aprenentatge, ha de ser i és, continuat. Per aquest motiu cada nou projecte arquitectònic, per petit que sigui, és una nova oportunitat per millorar la capacitat de relacionar necessitats, il·lusions, prestacions i possibilitats.

Per assolir els objectius marcats pels nostres clients de forma exitosa, a Pomar Arquitectura aportem l’experiència  acumulada en més de 30 anys d’exercici professional en el camp de l’arquitectura i l’urbanisme.

Tan important és la realització d’un bon projecte com la seva gestió. En aquest sentit ens avala tota l’obra realitzada durant aquests anys per a particulars, empreses i Administracions.

A Pomar Arquitectura gestionem també la regularització, legalització i valoració d’immobles, amb l’emissió d’informes i certificats necessaris d’acord amb la legislació sectorial vigent.

POMAR ARQUITECTURA

En el camp de l’urbanisme, POMAR ARQUITECTURA s’especialitza en la redacció de planejament derivat i en la seva gestió, atenent a les noves corrents que persegueixen la racionalització del  consum de sòl i el grau d’ocupació en funció del usos previstos, adoptant criteris d’economia urbana i de sostenibilitat de les actuacions, per oferir una millora en la qualitat de vida.

Tota progressió cal efectuar-la a partir d’unes bases fermes i per això no queden en l’oblit les directrius dels arquitectes insignes que ens han precedit.

[…] A la comoditat del poble s’atén a la disposició de tots aquells llocs que han de servir per a usos públics, com són els ports, les places, els pòrtics, els banys, els teatres, els passejos i altres llocs semblants que per els mateixos motius es destinen a paratges públics; es busca a tots SOLIDESA, UTILITAT i BELLESA. La primera depèn de la fermesa dels fonaments, asseguts sobre terreny ferm, sense escatimar despeses i sense regatejar avarament els millors materials que es poden triar. La utilitat resulta de l’exacta distribució de les parts de l’edifici, de manera que res n’impedeixi l’ús, abans res cada cosa ha d’estar col·locada al lloc degut i tingui tot el que li sigui propi i necessari. Finalment, la bellesa en un edifici depèn que el seu aspecte sigui agradable i de bon gust per la deguda proporció de totes les parts.

 “ELS DEU LLIBRES D’ARQUITECTURA” de Marcus Vitruvius Pollio (Segle I a.C)

En un món industrialitzat en el que la mecànica, la enginyeria i la ciència dels materials estaven revolucionant l’arquitectura, es consolida un nou moviment que advoca per:

La utilització de “pilotis” en el cos estructural de l’edifici en lloc de murs de càrrega; espais lliures, flexibles i adaptables als usos i necessitats; coberta plana enjardinada; façanes lliures, amb parts obertes per relacionar millor l’interior amb l’exterior i finestres horitzontals per obrir les vistes i uniformar les il·luminacions.

Principis de l’arquitectura moderna o internacional (Publicats a l’any 1920)

Charles Édouard Jeanneret-Gris, Le Corbusier.